dilluns, 22 de desembre del 2014

BONES FESTES!

La nostra felicitació. Un joc de Nadal fet entre alumnes i professors de l'escola.

El diumenge 21 l'escola va celebrar la seva jornada de portes obertes de Nadal, en la que es van poder veure els treballs que els alumnes de tots els cursos havien fet. Ens vam voler afegir a la festa amb un joc fet en Scratch en el que han col·laborat alumnes de diferents nivells de l'escola.

Els alumnes de cicle mitjà van fer dibuixos que es van afegir a l'escenari, els de cicle superior van ser els encarregats de posar la música i els de l'ESO van crear els objectes del joc.

Per estrenar el joc vam utilitzar un Makey Makey conectat a unes fruites com element de control.

Sota aquestes línies teniu algunes imatges de la jornada, i més avall el joc.

BONES FESTES A TOTHOM!!!

Tornem al gener.




Ajuda al camell dels reis mags a recollir els regals que li llencen, no deixis que caiguin a terra i es facin malbé. Els reis t'ho agrairan la propera nit del 5 de gener.

Per fer-ho hauràs de desplaçar-te amb les fletxes dreta i esquerra.

Els regals lents valen 1 punt, els ràpids 10 i el que porta el dibuix de l'escola (de color groc) et dona una vida extra.

Si l'estel de nadal s'apaga hauràs acabat la partida.


Vigila! De vegades un dels reis es fa un embolic i deixar anar molts regals de cop!




dilluns, 15 de desembre del 2014

L'HORA DEL CODI

Alguns alumnes van poder tenir un primer contacte amb la programació

La setmana del 8 al 14 de desembre es va celebrar a nivell mundial la setmana de l'educació de les ciències computacionals. Per aquest motiu, al llarg d'aquest dies s'ha organitzat una campanya per a que el màxim nombre d'estudiants provessin el que és la programació, durant una hora; d'aquí el seu nom "Hour of Code".

Els organitzadors de l'hora de la programació, Code.org, estan convençuts que tots els estudiants han de tenir l'oportunitat d'aprendre ciències computacionals; donat que ajuden a fomentar les habilitats de resolució de problemes, la lògica i la creativitat; fonamentals en la majoria de treballs qualificats del segle XXI. Les activitats de l'hora de la programació han tingut lloc per tot el mon i han implicat a milions de persones de totes les condicions i edats, però sobretot escolars.

A l'escola vam pensar que era una bona ocasió per començar a donar a conèixer a la majoria d'alumnes de primària el que és la programació. Per fer-ho vam triar un tutorial que utilitza personatges populars per formar part de jocs (com l'Angry Birds) o de pel·lícules (com l'esquirol Scrat d'Ice Age), amb un entorn conegut com a Blockly (studio.code.org/hoc/1) amb nois i noies de quart, cinqué i sissé.

A la sala d'informàtica aviat es va disparar l'entusiasme i els que trobaven una solució la compartien amb els del costat, de manera que tots anaven descobrint com arribar al porc dolent, a les plantes o a les aglans.

Aquí teniu algunes imatges dels nois i noies programant.






dilluns, 8 de desembre del 2014

TREBALLEM LES LLENGÜES AMB SCRATCH

Veiem un exemple on es pot treballar vocabulari en anglès utilitzant scratch.

Per anar ampliant el vocabulari, es poden juntar els programes de tots els alumnes de la classe per poder obtenir un petit diccionari. Només cal fer: FITXER->IMPORTA PROJECTE.






dilluns, 1 de desembre del 2014

SCRATCH A LES TABLETS? LA RESPOSTA ÉS PYONKEE

Una alternativa a l'absència d'un Scratch per a tablets.

Els que han observat aquest blog en una tauleta o telèfon, hauran vist que els exemples de programes en Scratch no es poden visualitzar i són substituïts per una notificació sobre la versió de Flash. La trista realitat és que no hi ha possibilitat d'executar programes en Scratch a les nostres tauletes o telèfons mòbils, i molt menys de crear-los.

Malgrat que des del MIT no han aconseguit obtenir encara una versió per dispositius mòbils, existeix una alternativa, disponible de moment només per a iOs (Apple). El seu nom és Pyonkee.

L'aspecte de la pantalla de Pyonkee és molt semblant al de Scratch 1.4 i l'element més cridaner és que l'animació per defecte no és el gat Scratch. De fet aquest personatge és tant inexistent a l'app com la mena de llebre que li fa de mascota, a la versió original del programa.

Amb Pyonkee és poden realitzar els mateixos projectes que amb Scratch 1.4 que, a més a més, obrirà i executarà aquests projectes. Per desgràcia el camí a la inversa no és possible degut a algunes condicions de l'App Store de Apple.

Aquesta nova aplicació, es va presentar aquest estiu passat, permetrà que molts als que els hi feia mandra posar-se davant de l'ordinador, o que es troben més còmodes amb una tauletes a les mans també puguin programar utilitzant Scratch.

Tot això a l'esperà de la versió de la gent del MIT per a mòbils i tauletes.