dilluns, 12 de gener del 2015

CONTROLS PARENTALS AMB ANDROID

Existeixen aplicacions que permeten limitar l'accés dels nostres fills.

Són el regal estrella a moltes llars. Han estat demanats en més d'una ocasió i són motiu de més d'una negociació (notes, bon comportament, etc). Aquestes festes, com l'any passat i fa dos anys, els mòbils i les tauletes han estat entre els elements més regalats i els dispositius Android dominen el mercat de forma més que destacada.

Tant el mòbil com la tauleta permeten als nostres fills accedir a una gran quantitat d'aplicacions lúdiques i educatives, però també existeixen riscos associats a la navegació per internet en general i als dispositius en particular; per aquesta raó és convenient mantenir amb els nois i noies una conversa sobre els límits que caldrà respectar i instal·lar alguna aplicació que permeti limitar l'ús de l'aparell.

Sense ànims de ser exhaustius, us volem presentar algunes d'aquestes aplicacions:

  • Parental control: Permet que els nens utilitzin les aplicacions que els pares trien. Molt útil en el cas de tauletes compartides per altres membres de la família. Permet posar límit al temps que s'utilitza el dispositiu, a les trucades, o a l'accés a internet. També bloqueja la compra d'aplicacions. Mitjançant un altra aplicació de la mateixa empresa es pot bloquejar de forma remota l'accés a aplicacions i geolocalitzar el dispositiu.

  • Kids Zone Parental Controls: Igual que l'anterior, permet que els nens utilitzin les aplicacions que els pares trien, així com limitar el temps que s'utilitza el dispositiu, les trucades, l'accés a internet i l'accés a la compra d'aplicacions.



  • Qustodio Parental Control: Bloqueja les aplicacions que els pares decideixen que no són apropiades, l'accés a contingut inadequat i les trucades entrants de números no permesos. Controla la navegació, l'ús d'aplicacions, les trucades, els missatges, l'accés a xarxes socials i la posició geogràfica en els últims trenta dies.




  • Norton Family parental control: Aquesta aplicació està més orientada al control del que fa el nostre fill amb el dispositiu, que a evitar el seu accés enlloc. Informa de gairebé tots els usos que es fan de l'aparell.



Aquesta és només una mostra de la varietat que hi ha a l'hora de limitar i controlar l'ús d'aplicacions en els dispositius mòbils android, encara que també existeixen per a altres dispositius i sistemes.

Per finalitzar, recordar que, si bé no podem evitar estar pendents del que fan els nostres fills també és necessari que els hi deixem l'espai necessari per a que creixin i madurin. Cal saber trobar l'equilibri en la protecció dels continguts o les accions que fan sense caure en l'escassetat ni en l'excés.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada