dilluns, 9 de març de 2015

CHANGING EDUCATION TOGETHER

El passat 5 de març, en el marc del MWC, va tenir lloc una jornada sobre educació i mòbils organitzada pel departament d'Ensenyament i el programa MSchools.

Les escoles que han apostat per introduir les diferents eines multimèdia en el procés d'aprenentatge vam rebre una invitació que incloïa la visita al Mobile World Congress.

Des de la salutació inicial de la Consellera d'Ensenyament fins l'última experiència de centre, el missatge que es volia transmetre estava clar; les tecnologies mòbils han de començar a entrar a les aules com a eina de treball d'una forma imparable.

En la seva conferència el professor Stephen Heppell feia un repàs de l'evolució dels telèfons; i de com utilitzar uns dispositius, amb més potència de càlcul que els ordinadors que van portar l'home a la lluna, per a que els nostres nois i noies aprenguin millor. (And it needs to be FUN!)

Encara no havíem pogut reflexionar adequadament sobre les paraules del professor Heppell quan el següent conferenciant, el president del Consell Escolar de Catalunya, feia una doble presentació. D'una banda el document "les tecnologies mòbils als centres educatius" publicat el dia anterior, i d'una altre a la professora Mònica Escarcelle, de l'institut Pons d'Icar de Tarragona, que duu a terme un projecte amb telèfons mòbils a la seva matèria.

Abans de la pausa vam poder veure la presentació que tres alumnes de l'escola Rel del nostre districte feien d'un projecte d'hort controlat gràcies a les tecnologies mòbils (Smart Hort). I, just després de la pausa, el panell d'experts va servir de moment de reflexió sobre la importància de l'educació en la societat i de la tecnologia en la educació.

Tancava la jornada l'experiència de l'institut Joaquima Pla i Farreras d'assimilació dels mòbils com un element quotidià i com una eina de treball dels alumnes.

De tot el que es va dir en aquella jornada cal fer una profunda reflexió per veure quina és la millor opció per als nostres nois i noies.

I encara vam tenir temps de fer una visita ràpida al Mobile World Congres 2015!


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada