dilluns, 18 de maig de 2015

VAM PARTICIPAR A LA JORNADA PROGRAMA

Un grup de professors vam assistir a aquesta trobada.

El 16 de maig va tenir lloc la VII Jornada Catalana de l'Ensenyament de la Programació a Primària i a l'ESO, coneguda com a Jornada Programa. Al llarg de tot el matí i part de la tarda vam poder assistir a diferents ponències on altres centres explicaven com havien implantat el seus projectes, o les seves activitats, de programació i robòtica; el camí que ells ja han recorregut ens fa més fàcil la feina als altres. També vam poder conèixer algunes de les principals novetats del sector.

El més difícil d'una jornada plena de temes interessants és triar a quins vas, i quins hauràs de deixar passar. En aquesta ocasió ens vam centrar en les experiències amb Scratch, on vam poder veure com l'utilitzaven com a eina d'inclusió en alumnes amb necessitats educatives especials o com l'integraven amb altres elements. També vam voler conèixer quines novetats hi havia sobre la placa que volem utilitzar el proper curs a l'ESO amb una variació d'Scratch o quins projectes s'estan duent a terme per potenciar l'aprenentatge de la programació i la robòtica (intercanvi de materials, jornades amb alumnes, competicions)

En el temps que hi havia entre els dos grans blocs de xerrades, vam poder assistir a la fira d'experiències d'alumnes (amb alguns treballs molt interessants) i a la fira de les empreses on hi havia, de forma física, algunes de les novetats que han aparegut virtualment en els últims mesos.

En resum, una jornada molt intensa, molt ben organitzada, amb moltes ponències interessants i novetats a tenir en compte.
Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada