dilluns, 1 de febrer del 2016

SCRATCH JR. PROGRAMAR ABANS DE SABER LLEGIR.

Una versió d'Scratch per tauletes que permet programar a infants que encara no saben llegir.



Encara que el sistema de programació amb que treballa Scratch simplifica molt el realitzar programes, tots els blocs que es poden utilitzar venen amb alguna mena de missatge escrit que fa impossible el seu ús per part d'infants prelectors o que tot just comencen a llegir. Per aquesta raó va aparèixer Scratch Jr.

Scratch Jr, disponible per iOS i Android, es una aplicació on no existeix res escrit, i totes les instruccions estan pensades per tal que siguin el més intuïtives possible.

La pantalla de treball mostra un gran espai on trobem una versió infantil del gat Scratch i, a banda i banda, la possibilitat d'afegir més fons o altres personatges. Per sota d'aquest espai es troben els blocs, repartits en 6 grups i la zona de programes.

Igual que amb Scratch cada personatge tindrà la seva programació, que podrem fer arrossegant els blocs i connectant-los entre ells. Per veure com va, crearem un petit programa.


Amb aquest codi hem fet que el gat Scratch es mogui d'esquerra a dreta 5 passes, esperi 5 segons, faci un saltet, i torni a l'esquerra.



Afegim un fons? Que tal una pista de basquet? 






Per últim inclourem una pilota amb gairebé les mateixes instruccions que el gat (per copiar només cal arrossegar el codi del gat fins a la pilota).

El resultat és un gat que s'apropa a la cistella, es canvia la pilota de ma i llença. Després deixa la pilota al terra i torna al lloc d'on ha sortit.


Les possibilitats d'Scratch Jr permeten crear petites històries on l'infant pugui fer aparèixer diferents personatges i canviar l'entorn on es troben. Amb una mica de pràctica de seguida superarà l'adult amb el que estigui jugant.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada