dilluns, 6 de març del 2017

AL MOBILE TAMBÉ ES VA PARLAR D'EDUCACIÓ

Vam assistir al Changing Education Together organitzat dintre dels actes del MWC2017.

La setmana passada va tenir lloc el Mobile World Congres 2017, un esdeveniment internacional de totes aquelles tecnologies que tenen el mòbil com a referent. A més de molts dispositius, sobretot de pantalla per sobre de les 5 polzades es podien veure molts tipus de drons, automòbils connectats, robots i realitat virtual per tot arreu.

mSchools i el Departament d'Ensenyament organitzen des de fa tres anys unes jornades anomenades Changing Education Together. Nosaltres assitiem per segona vegada.


Després de les salutacions del director del programa mSchools, del CEO de GSMA (responsable del MWC) i de la Consellera de Presidència; Michelle Selinger ens va mostrar alguns exemples d'escoles de tot el món que apliquen amb èxit innovació tecnològica digital
tenint en compte el Marc de la UNESCO en Competència Digital dels Docents i dels rols i responsabilitats que porten les noves tecnologies en educació. Tot seguit Ignacio Martínez ens va mostrar una eina que permet avaluar l'eficàcia d'una acció educativa de qualsevol tipus.

Després que varies escoles mostressin els projectes finalistes en els Mobile Learning Awards vam poder escoltar a Susanna Tesconi que ens va parlar de com el docent ha de tendir a dissenyar els entorns d'aprenentatge seguint l'exemple de la cultura maker; i Scott Hayden ens mostrava les seves experiències utilitzant diferents xarxes socials amb els seus estudiants.

Amb l'entrega de premis finalitzava una jornada on vam poder reflexionar sobre les raons i les maneres de fer que els nostres nois i noies obtinguin les habilitats que la societat en la que viuen els exigirà.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada