dilluns, 5 de juny del 2017

BENVOLGUTS ALUMNES: RES ÉS IMPOSSIBLE

Aquesta setmana ha estat el primer aniversari de la mort de Muhammad Ali que va dir "Impossible is nothing"


Al llarg d'aquest curs hi ha hagut molts moments en què el comentari "això és impossible" o "això no es pot fer" ha sortit de la boca de diferents membres de la nostra escola. L'últim cas ha esdevingut al projecte que combina les matèries d'Educació Visual i Plàstica i Tecnologia a tercer d'ESO.

L'últim repte que havien de resoldre els alumnes consistia en construir un robot seguidor de línies, amb algunes restriccions en la forma, programat amb Arduino. Per aconseguir-ho alguns alumnes havien de formar-se com a experts en la part d'electrònica i programació, després d'alguns aprenentatges inicials va arribar el moment en que calia connectar i fer funcionar un dels motors amb la placa. Llavors va sorgir el primer "impossible".

D'impossible en impossible.

Amb paciència i constància els diferents grups van anar aconseguint connectar el primer motor. "- Ara cal connectar el segon i fer un programa coherent" la resposta va ser... "-Impossible", la mateixa que va seguir a la demanda de connectar un primer sensor i un segon sensor.

No tots els grups van muntar els diferents components i cap d'ells va aconseguir tenir el robot amb el programa a temps. L'endarreriment patit en l'anterior projecte (el Museu Virtual  ), inaugurat just abans de Setmana Santa, havia provocat que el temps disponible fos molt menor del que tenia assignat en la programació inicial. Davant d'aquesta situació calia prioritzar que es produïssin els aprenentatges encara que no es finalitzés l'objecte que servia d'excusa per a propiciar-los.

Impossible is nothing

Ara que el curs ha finalitzat (o gairebé) val la pena recordar aquesta situació i com els mateixos que creien que no serien capaços ho acabaven fent, igual que havia passat abans amb el Museu Virtual. Aquest és un exemple relacionat amb la temàtica d'aquest blog, però en podríem trobar molts més en altres àmbits de l'escola i fora d'ella que ens mostrarien com "impossible no és un fet, és una opinió".

El curs vinent vindrà ple de canvis; els alumnes de P5 iniciaran la Primària, els que fan sisè començaran l'ESO, els de quart de Secundària iniciaran nous projectes fora del centre, hi hauran canvis de cicle, de curs, de mestres i professors, de companys... En alguns moments molts tindrem al cap la paraula "impossible", per això cal que tots tinguem clar que res és impossible, com diu la rapera Iggy Azalea,"encara que no t'ho creguis".

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada