dilluns, 29 de setembre del 2014

SCRATCH? QUÈ ÉS AIXÒ?

Qui pregunti als alumnes de secundària de l'escola si fan alguna cosa nova, es pot trobar amb una resposta que no li permet ni imaginar què estan fent.



Scratch, esgarrapar en anglès, és el nom que van decidir donar la gent del MIT (Massachusetts Institute of Tecnology) a un entorn de programació orientat a l'educació. El seu símbol, com no podia ser d'una altra manera, és un gat.

La forma de programar amb Scratch és molt intuïtiva i gràfica. D'aquesta manera, qui utilitza Scratch només ha de concentrarse en com combinar les instruccions per aconseguir el seu objectiu, sense perdre el temps en aspectes molt més tècnics.

La facilitat amb que es poden començar a fer programes amb Scratch el fan una eina excel·lent per aconseguir que els nois i noies desenvolupin habilitats com el pensament lògic, la creativitat o el treball en equip. Però també és un fabulós entreteniment per a tothom, que ajuda a mantenir destreses intel·lectuals com ho poden fer els jocs de lògica o els sudokus.

Les raons anteriors ja fan que Scratch sigui una opció molt interessant per desenvolupar el pensament computacional però, a més, al seu voltant hi ha una comunitat de persones (scratchers) de totes les edats que comparteixen els seus projectes i col·laboren els uns amb els altres mitjançant la mateixa pàgina del MIT, o mitjançant les xarxes socials. Aquestes col·laboracions, sovint internacionals, són un antídot perfecte contra els prejudicis i les discriminacions per raó de sexe, edat, religió o d'altres.

Si vols conèixer una mica més de què va Scratch visita la seva pàgina o vine al taller de programació per a pares que farem el proper 15 d'octubre.

De moment, i per obrir boca, pots jugar amb aquest Simón fet en Scratch.




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada