dilluns, 3 de novembre del 2014

ACTIVITATS DE PROGRAMACIÓ I ROBÒTICA EN FAMÍLIA: L’ESCOLA DEL MOBILE WORLD CENTER.

El 2 d’octubre va néixer un nou espai on aprendre sobre noves tecnologies.

A l’edifici històric de Telefònica de la plaça Catalunya, fa un mes que funciona una iniciativa conjunta d’aquesta empresa i de la Mobile World Capital que pretén acostar l’ús de les tecnologies mòbils com a instrument per millorar la vida de les persones.

A aquest edifici un pot apropar-se a conèixer els nous models de mòbil, a fer ús del Wi Fi gratuït, o a veure les exposicions i actes que es realitzen sobre tecnologia mòbil. Ara, també es pot anar per realitzar alguna de les activitats de l’Escola Mobile World Center.

L’Escola Mobile World Center consisteix en un seguit de xerrades i tallers gratuïts dirigits a diferents públics, entre els que cal destacar els dirigits al públic infantil i juvenil. Alguns d’aquest tallers, pel seu horari, estan pensats per a escoles; però n’hi ha d’altres, que es fan en hores en què poden anar les famílies.

Els tallers que han tingut lloc al mes d’octubre, i que es repetiran aquest novembre (aquí teniu les dates), han estat:

  • Les xarxes socials al mòbil. Què són, quines, usos i riscos.
  • Aprèn amb Lighbot (de 4 a 7 anys). Jugant amb puzles, els infants poden aprendre conceptes bàsics de programació.
  • Aprèn a jugar amb realitat augmentada (de 5 a 7 anys). Utilitzant l’entorn de joc “jugant a programar” els nens i nenes determinen les accions dels protagonistes.
  • Introducció a Scratch (de 7 a 14 anys).Fan històries i jocs, dibuixen i juguen amb sons; utilitzant Scratch.
  • Programa i interactua amb Atti (de 7 a 14 anys). Donen vida i interactuen amb un robot (Atti) utilitzant Scratch
  • Introducció a App Inventor (de 14 a 18 anys). Aprenen els conceptes bàsics d’aquest entorn visual de disseny i desenvolupament d’aplicacions per a mòbils i tablets android.


La Escola del Mobile World Center pot ser una magnífica oportunitat d’utilitzar les noves tecnologies per jugar amb els nostres fills al mateix temps que aprenen i aprenem. Algú s’hi anima?.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada