dilluns, 17 de novembre de 2014

ACTIVITATS DE PROGRAMACIÓ I ROBÒTICA EN FAMÍLIA: VERSIÓ DIGITAL DE LA BEE BOT

Una forma entretinguda de practicar amb els nostres fill el pensament computacional.

Fa unes setmanes vam presentar un robot educatiu que formarà part de les activitats de programació i robòtica de l'escola a educació infantil, es tracta de la Bee bot. Amb, ella els més petits realitzaran activitats que els permetran començar a desenvolupar el seu pensament computacional.

En la jornada de portes obertes, feta amb motiu del codeweek, els pares que van assistir van poder fer ús de les dues abelles de que disposem i del simulador que ha realitzat un professor de l'escola utilitzant el llenguatge de programació Scratch. A més, conversant amb alguns dels pares i mares els vam parlar de l'existència d'una aplicació per a iOS (el sistema operatiu d'Apple) que permet utilitzar un simulador del robot.

Amb l'aplicació, de nom Bee bot com l'aparell, hi ha tres formes de jugar. En la primera, cal que l'abella arribi a un punt de destí introduïnt les instruccions de forma semblant a com es fa amb el robot. En la segona, s'ha d'aconseguir fer entrar ovelles dins del tancat i en la tercera cal recollir els ous que els ocells deixen anar quan els hi dones un cop amb l'abella.

Si voleu provar aquesta aplicació amb els vostres fills, no tingueu presa per a que finalitzin la pantalla. Recordeu que es tracta d'un joc i ha de ser divertit. Així, pot ser que al nen o nena no li vingui de gust portar l'abella al punt d'origen i s'estimi més que es mogui de diferents maneres; si al final l'abella fa el que ell o ella us han dit que volen que faci, l'objectiu estarà assolit. També cal que tingueu paciència si, al principi, introdueixen les instruccions una a una, i no tota la seqüència.

Aquells que no disposeu d'aparells Apple, fins que aparegui l'aplicació pel vostre sistema, podeu practicar amb el simulador fet en Scratch que hi ha sota aquestes línies.

Si d'una manera o d'una altra, comenceu a afavorir el desenvolupament del pensament computacional en els vostres fills; esperem els vostres comentaris, en aquest mateix bloc o quan ens trobem a l'escola.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada