dimarts, 20 d’octubre del 2015

COM VA SER LA CODE WEEK A L'ESCOLA

Aquest any vam fer diversos esdeveniments per a celebrar-la.

Com ja hem explicat en entrades anteriors, la setmana passada es va celebrar la setmana de la programació (Code Week). Una iniciativa que pretén apropar la codificació i l'alfabetització digital a tothom. Amb aquesta intenció vam organitzar 4 esdeveniments dirigits a diferents membres de l'escola; pares i mares, alumnes i docents, i al públic en general.


Una setmana abans de les dates oficials vam iniciar el segon curs sobre programació i robòtica educativa dirigit a docents de l'escola. En ell rebran formació en diferent aspectes que podran utilitzar en les seves classes.


El dimarts, vam iniciar les activitats amb alumnes, que podien
assistir de forma voluntària en el temps d'esbarjo. Per una banda els nois i noies de sisè, que han començat aquest any a fer Scratch, van ser reptats pel Manel a resoldre diferents problemes. La facilitat amb que els van superar va ser sorprenent! A secundària es van fer minitallers de 20 minuts per mostrar algunes variacions d'Scratch. Tant Snap!, que permet fer programes que es poden veure a qualsevol navegador; com Beetle Blocks, que permet crear arxius que es poden imprimir en 3D, van tenir molt d'èxit. Per aquest motiu els vam tornar a fer el divendres aprofitant que celebràvem l'inici de curs i teniem més esbarjo.


Els pares, mares i el públic en general, van tenir el seu moment el dimecres. Van poder conèixer de primera mà el que estem treballant en programació i robòtica amb els seus fills i filles, des d'Educació Infantil fins a secundària. Aquesta activitat no hagués estat possible sense l'ajuda de un grup de noies de quart d'ESO, a les que volem agrair la seva col·laboració. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada