diumenge, 4 d’octubre del 2015

JA TORNA EL CODEWEEK!!!

Del 10 al 18 d'octubre es realitzaran activitats a tota Europa.

Al llarg del curs passat ja us vam anar explicant la raó per la qual és important que els nois i noies desenvolupin el seu pensament computacional. Mitjançant la programació, afavorim aspectes tant importants com la resolució de problemes, el pensament lògic, la creativitat, el treball en equip o la tolerància a la frustració.

L'estiu del 2014 Neelie Kroes (@NeelieKroesEU), vicepresidenta de la Comissió responsable de l'Agenda Digital, va adreçar una carta a tots els governs de la UE indicant la importància d'introduir la programació en els plans d'estudis escolars. En paraules seves: "la programació és la nova alfabetització -un seguit de coneixements fonamentals tant pels nois com per les noies. No és una avorrida classe d'informàtica: és una forma de fer més interessants totes les matèries."

A l'escola anem introduint cada any nous cursos al projecte de programació i robòtica i, aprofitant la setmana de la programació, us volem mostrar què fem. Per això, el 14 d'octubre us convidem a assistir a algun dels tallers que realitzarem.

Aquest any us demanem que us inscriviu prèviament al taller que voleu fer i que porteu ordinador si el taller ho requereix. També us hem d'aclarir que farem aquells tallers que comptin amb un nombre de gent suficient. Si el vostre taller no es pogués realitzar us oferiríem l'opció de participar en un altre.

Bee Bot: Taller que ja vam realitzar l'any passat. Utilitza un petit robot amb forma d'abella (aquí més informació). L'utilitzem a E.I. i a C.I. de primària.

Pro Bot: El pas següent a la Bee Bot. A més de seqüenciar permet començar a fer petits programes que dirigeixen un robot amb forma de cotxe. Amb diferents nivells de dificultat tenim previst el seu ús a C.I. i C.M. d'educació primària.

Scratch: Taller que vam realitzar l'any passat. Permet realitzar programes utilitzant blocs d'instruccions (més informació aquí).

S4A: Amb un entorn molt semblant a Scratch 1.4 es poden programar plaques i robots. Al taller del dia 14 utilitzarem una placa amb tots els components.

App inventor: Entorn de programació de blocs (tipus Scratch) que permet crear aplicacions per Android (més informació aquí). Per realitzar aquest taller caldrà disposar d'una adreça de correu de gmail.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada