dilluns, 7 de desembre del 2015

L'HORA DEL CODI

L'organització code.org organitza actes per tot el món.

Al llarg d'aquesta setmana, milers de voluntaris repartits per més de 180 paisos fan possible que desenes de milers d'estudiants puguin conèixer en que consisteix la programació.

Amb el convenciment que tots els estudiants han de tenir l'oportunitat d'aprendre programació, i que aquesta els ajudarà a desenvolupar la seva habilitat per resoldre problemes, la seva lògica i la seva creativitat, l'organització code.org posa a disposició de qui vulgui un seguit de tutorials que permeten realitzar tastets de programació en el que es coneix com Hour of code.

Per tal que tothom trobi la manera més amena d'aprendre una mica de codi, existeixen una gran varietat de tutorials, així si l'any passat el basat en  Frozen va ser una de les estrenes que van utilitzar molts nois i noies, aquest anys segur que ho seran el dedicat al joc Minecraft i el que s'ha fet sobre Star Wars.

Tots els tutorials permeten realitzar programes desenvolupats en blocs (el mateix sistema que utilitza Scratch) seguint una dinàmica de joc, on has de fer que el personatge faci alguna acció cada vegada més complexa. Una vegada ho has aconseguit et mostren com seria el codi escrit.

Creus que tens res a aportar a aquest esdeveniment, o vols col·laborar com a voluntari? només has de seguir aquest enllaç.

Coneixes persones, estudiants o no, de qualsevol edat que es podrien beneficiar d'aquests tutorials? convida'ls a entrar en els enllaços anteriors, o a buscar el que pugui ser més del seu gust a aquest enllaç.

L'any passat vam celebrar l'hora del codi a l'escola.









Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada