dilluns, 1 de maig del 2017

HOLA RUBY. UN CONTE PER A NENS SOBRE PROGRAMACIÓ

Mostra amb naturalitat alguns dels principals conceptes de la programació.

La setmana passada us explicàvem que una de les conferències de la Steam conference, havia estat de la Linda Liukas, una escriptora i il·lustradora de contes per a nens, a més de programadora. Avui us portem el primer conte traduït al català i al castellà.


portada_hola-ruby-laventura-de-programar_linda-liukas_201701041705.jpg
Linda Liukas
Aprèn a programar amb les aventures de la Ruby.

La Ruby és una nena amb una imaginació desbordant, a la que no li agrada que li diguin què ha de fer. Al llarg d'aquest primer llibre els nens més petits podran seguir-la en la seva aventura per trobar les gemmes que el seu pare li ha amagat abans de marxar de viatge. Amb nens una mica més grans ja es pot jugar amb alguns dels reptes que planteja. En qualsevol dels casos aniran veient com els problemes es resolen millor si es divideixen i es fan més petits. També aprendran a identificar tasques repetitives i seqüències; i altres aspectes que formen part del Pensament Computacional. Els adults podrem reconèixer en els diferents personatges alguns llenguatges i sistemes operatius populars.

Amb iniciatives com les de la Linda Liukas, es pretén que alguns dels conceptes que s'utilitzen habitualment en programació, però que no són exclusius d'aquesta disciplina, es puguin conèixer d'una forma més natural; sense associar-la a cap llenguatge en concret. En paraules de l'autora; "si la programació serà el nou llenguatge universal, en lloc de classes de gramàtica, necessitem lliçons de poesia".

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada